Aner Žuljević

Novi rekord inflacije u BiH, a vlast šuti

Pred nama je nova objava indeksa potrošačkih cijena Agencije za statistiku BiH (BHAS) za rujan ove godine. Novi rekordi se očekuju. Inflacija u Republici Srpskoj nastavila je da raste, a potrošačke cijene u rujnu ove godine veće su za 16,1 posto na godišnjem nivou. U Federaciji Bosne i Hercegovine porasle su za 18,1 posto.

Doktor ekonomskih nauka i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević za Bloomberg Adriju kaže da smo mi suštinski probili ključnih 20 posto koji određuju dominantnu percepciju, a to je inflacija cijena hrane.

Za objavu BHAS koja slijedi kaže da je to za naše vlasti samo izmjena broja na koji vrlo malo utiču, a izdašno se bogate.

“Kad pogledam aspekt ključnih elemenata koji određuju inflaciju, nisam siguran da postoji osnova za bilo kakva pozitivna iznenađenja u zadnjem kvartalu. Volio bih da griješim”, zaključio je.

Bloomberg Adria

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.