Novi nameti bahate Vlade FBiH i premijera Fadila Novalića

Socijaldemokratska partija BiH još jednom zahtijeva od Vlade Federacije BiH da odmah povuče iz primjene Pravilnik o oporezivanju toplog obroka i regresa, koji je, osim što je štetan, također nezakonit i protivan odluci Ustavnog suda FBiH.

Naime, primjenom ovog Pravilnika najviše su pogođeni radnici koji primaju minimalac od 406 KM, odnosno, svi radnici koji imaju plate manje od 500 KM. Upravo će ova kategorija radnika na svojoj koži najviše osjetiti rezultate kvazireformi Vlade koju predvodi Fadil Novalić i Izetbegovićeva SDA.

Oporezivanje toplog obroka i regresa će sigurno dovesti do smanjenja primanja radnika, ali i do smanjenja broja zaposlenih u FBiH, jer oprezivanje ne prati smanjenje doprinosa na plate, što je još jedno, u nizu, lažnih obećanja Vlade FBiH.

Koliko su federalnom premijeru Fadilu Novaliću bitni radnici dokazuje i činjenica da se trenutno nalazi na službenom putu u Sjedinjenim Američkim Državama, što je nastavak njegove sramne politike prema radnicima u FBiH, koju je potvrdio prije nekoliko dana izjavom kako radnici tuzlanskog TTU-a mogu štrajkovati glađu i nekoliko sljedećih mjeseci, zbog čega i dalje tražimo njegovu hitnu ostavku.

SDP BiH je i u julu ove godine zatražio da se sporni Pravilnik o oporezivanju toplog obroka i regresa povuče, ali evidentno je da je odluka o primjeni ovog Pravilnika namjerno prolongirana nakon datuma održavanja ovogodišnjih lokalnih izbora, kako vladajuća koalicija ne bi imala još lošiji rezultat na lokalnim izborima.

Iako vladajuća koalicija nije našla za shodno da, već tri mjeseca, zakaže sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, zastupnici SDP-a će već na prvoj sljedećoj sjednici tražiti usvajanje zaključaka, kojim bi se naredilo Vladi FBiH da ovaj sramni Pravilnik povuče iz primjene.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.