Lagumdžija

Nove podjele države BiH nećemo dozvoliti nikome

Zamoljen da prokomentira stavove iznesene u javnosti da je svojim političkim djelovanjem SDPBiH prouzrokovao krizu, predsjednik ove stranke je kazao kako “SDP jeste odgovoran što HDZ dva mandata nije imao člana Predsjednistva BiH jer je SDP imao svog kandidata”

Slika

Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) kao jedina prava multietnička stranka u BiH koja zastupa interese svih naroda i građana u BiH od prvih višestranačkih izvora u BiH imala je kandidate za članove Predsjedništva BiH iz reda svih konstitutivnih naroda BiH, u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom BiH, izjavio je danas predsjednik te stranke Zlatko Lagumdžija.

Zamoljen da prokomentira stavove iznesene u javnosti da je svojim političkim djelovanjem SDPBiH prouzrokovao krizu, predsjednik ove stranke je kazao kako "SDP jeste odgovoran što HDZ dva mandata nije imao člana Predsjednistva BiH jer je SDP imao svog kandidata".

– Možda je i to potrebno HDZ-u kao opravdanje što implementaciju presude "Sejdić-Finci" pokušava pretvoriti u uvod u nove podjele BiH. Svu svoju snagu ćemo upotrijebiti da to ne dozvolimo nikome, pa ni HDZ-u – istakao je Lagumdžija, dodavši da su neke optužbe opasne.

– Optuživati SDPBiH da je prouzrokovao krizu u BiH zbog toga što je u dva navrata na izborima kandidirao člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda je glupo, ali je opasno uskraćivati prava biračima u BiH da biraju prema savjesti i slobodnoj volji uz zatvaranje u nacionalne torove. Protiv toga će se SDPBiH istrajno boriti, kazao je predsjednik SDP-a BiH, dodavši kako nikakvi advokati neće odbraniti HDZ.

– Činjenica je da su upravo oni a ne mi odgovorni što su svojim ultimativnim zahtjevima 15 mjeseci blokirali izbor Vijeća ministara BiH i što su do danas ostali bez svojih predstavnika u Vladi Federacije BiH, kazao je predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagudmžija.

Nakon još jedne neuspjele runde pregovora o rješavanju Odluke Suda za ljudska prava u Strasbourgu u slučaju "Sejdić-Finci", lideri različitih političkih opcija različito tumače kako krivce, tako i načine prevazilaženja krize.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.