OO SDP BiH Gračanica

Nove investicije na području općine Gračanica

Općina Gračanica je uvijek nastojala pratiti trendove i unaprjeđivati poslovno okruženje u skladu sa svojm nadležnostima i mogućnostima i doprinijeti lakšem poslovanju privrednih subjekata.
U poslovnoj zoni u Gračanici, podijeljenoj na tri radne zone, koja po svom poslovanju i obimu korištenja prostora prednjači u svemu kako u Tuzlanskom kantonu, tako i šire, planira se gradnja velikog broja novih fabrika.

Prema informacijama iz Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, planira se gradnja oko 18 fabrika te zapošljavanje oko 400 novih radnika. Općina Gračanica ulaže velike napore u otklanjanju svih prepreka kako bi privrednicima olakšali dobijanje osnovnih dozvola. Jedinica lokalne samouprave mora inicirati rješavanje određenih problema za privrednike, iako se većina prepreka nalazi na višim nivoima vlasti.

Trenutno Općina Gračanica i Elektroprivreda traže najpovoljnije rješenje, da bi se riješio problem nedovoljne količine električne energije za investicione potrebe u novoj poslovnoj zoni.
Da privrednici ne bi čekali jednu do dvije godine na dozvolu za priključenje električne energije, Općina Gračanica godinu dana neće naplaćivati Elektroprivredi naknadu za korištenje zemljišta.
Nove objekte grade uglavnom postojeće firme, i to na novim lokacijama kako bi unaprijedili poslovnu tehnologiju i podigli kapacitete ali se otvaraju i neke nove firme, od drvne do proizvodnje metalnih dijelova. Investicijski bum se mjeri velikim milionskim iznosima, a očekuje se novi rast izvoza.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.