Saša Magazinović

Novčano kazniti one koji blokiraju institucije Bosne i Hercegovine

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović prokomentarisao je okupljanje dijela državnih službenika u Istočnom Sarajevu, a na poziv ministra spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca.

Na sastanku je bilo otprilike 50-ak ljudi, a pozvani su bili svi iz RS-a koji rade u Vijeću ministara BiH, kao i Srbi iz policijskih agencija na nivou BiH kao što su SIPA i OSA. Sudeći po fotografijama, među pripadnicima sigurnosnih agencija, prisutan je bio direktor SIPA-e Darko Ćulum.

Magazinović je predložio sankcionisanje pošto su se danas pričom o blokiranju insistitucija BiH osim političara javno bavili i državni službenici, koji treba da služe institucijama i državi – a ne stranci.

“U Zakonu o državnoj službi u institucijama BiH, članom 63a jasno su propisane kazne za prekršaje državnih službenika. Kazna u skladu sa zakonom, pa neka nastave da se igraju političara”, rekao je Magazinović.

Zakon o državnoj službiu institucijama Bosne i Hercegovine

U Zakonu stoji da će se novčanom kaznom u iznosu od 2.000 KM do 5.000 KM kazniti za prekršaj državni službenik koji je član upravnih i drugih odbora političke stranke ili ukoliko slijedi instrukcije političkih stranaka.

Također, Zakonom je predviđeno da se novčanom kaznom u iznosu od 200 KM do 800 KM kazni državni službenik za prekršaj koji javno izražava svoja politička uvjerenja.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.