Poslanici SDP BiH spriječili odgodu primjene antikoruptivnih zakona

Mašić: Novalićeva vlada ponovo pokušala odgoditi primjenu antikoruptivnih zakona

Na današnjoj sjednici Parlamenta Federacije BiH Socijaldemokratska partija BiH je spriječila premijera Fadila Novalića i Vladu FBiH u pokušaju da ponovo odgode primjenu antikoruptivnih zakona.

Damir Mašić, federalni zastupnik i politički direktor SDP BiH, pojašnjava da Novalićeva vlada predvođena sa SDA-om i HDZ-om BiH godinama opstruira provedbu seta antikoruptivnih zakona usvojenih još 2014. godine na prijedlog SDP-a.

“Podsjećamo, radi se o antikoruptivnom setu zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom ili prekršajem, o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, o prekršajima, o izmjenama Zakona o krivičnom postupku, te dopuni Zakona o sudovima u Federaciji BiH.

Za dvije i po godine vlada Fadila Novalića nije utrošila niti jednu marku za provedbu ovih zakona koji predviđaju uspostavu posebnih odjela Federalnog tužilaštva i Vrhovnog suda FBiH koji bi se bavili procesuiranjem isključivo koruptivnih djela.

SDP BiH nikada neće odustati od provođenja ovog zakona i odlučne borbe protiv korupcije”, ističe Mašić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.