Izjava za javnost Damira Mašića, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednika Kantonalnog odbora SDP Sarajevo

Novalić i Konaković da odmah javnosti daju garancije da građani Sarajeva neće ostati bez gasa

Prijetnje kako će Sarajevo ostati bez gasa kojima svjedočimo posljednjih dana potpuno su neprihvatljive.

Kao zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i predsjednik Kantonalnog odbora SDP Sarajevo tražim od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo da odmah, bez ikakvih odlaganja, javno daju garancije da se tako nešto neće desiti ni po koju cijenu i ni pod kakvim uslovima.

Odgovornost federalne i kantonalne vlasti je osiguranje sigurnog snabdijevanja glavnog grada BiH gasom i tražim od premijera Fadila Novalića i Elmedina Konakovića da javno kažu šta poduzimaju i šta planiraju poduzeti kako Sarajevo ne bi ostalo bez gasa.

Ove dvije Vlade ne smiju dozvoliti da se, zbog neriješenih odnosa gasnih kompanija iz dva entiteta, stotine hiljada građana Sarajeva zastrašuju prijetnjama kako će im neko zavrnuti gas, a kako je to rađeno u periodu rata, kao specijalnog metoda terora kojem su bili izloženi građani Sarajeva.

Političko-interesni sukobi između resornih ministarstava i uprava gasnih kompanija ne smiju biti razlog da se glavni grad BiH suoči sa mogućnošću prestanka snabdijevanja gasom.

Ukoliko Vlade nisu u stanju riješiti ovaj problem, najmanje što mogu učiniti jeste zatražiti vanredne sjednice Parlamenta FBiH i Skupštine kantona Sarajevo, kako bi se putem ovih organa javne vlasti zajednički došlo do rješenja ove alarmantne situacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.