KO SDP Sarajevo

#NovaGeneracija je hashtag kojim SDP afirmiše mnoštvo mladih lica na političkoj sceni BiH, koji će u narednim godinama biti okosnica SDP-ove politike

Kantonalni odbor SDP-a u Sarajevu prošle sedmice je svečanim predstavljanjem kandidata i kandidatkinja zvanično otvorio predizbornu kampanju za lokalne izbore. Poštujući sve epidemiološke mjere propisane od strane Federalnog i kantonalnog kriznog štaba u svim svojim aktivnostima, SDP Sarajevo se ponaša kao društveno odgovorna politička stranka. 

 

Lokalni izbori 2020. godine su izbori gdje će doći do neminovnih promjena koje su jasno vidljive na listama SDP-a u svih 9 općina Kantona Sarajevo. Na njima se u značajnoj mjeri nalaze mladi kandidati i nova lica označena hashtagom #NovaGeneracija što samo pokazuje koliko SDP pažljivo sluša opravdane zahtjeve građanki i građana Sarajeva.

 

Sa ciljem da ispunimo zadatak koji imamo od naših sugrađanki i sugrađana u svim opštinama smo izgradili jasan i mjerljiv program kao i akcioni plan sa preciznim mjerama. 

 

Ovo za nas nisu samo izbori. Ovo je prekretnica na kojoj ćemo, ili zadržati postojeće stanje s kojim građani kantona Sarajevo već godinama unazad očigledno nisu zadovoljni, ili ćemo u budućnost kročiti sa novom generacijom koja može, zna i ima hrabrost konačno se suprotstaviti aktuelnim režimima i stvoriti uslove za mnogo kvalitetniji život kakav ljudi u ovom gradu i zaslužuju.

 

Promjene su moguće samo ako istinski u njih vjerujemo, a ključ tih promjena su upravo građani i građanke Kantona Sarajevo koji u što većem broju trebaju izaći na izbore i dati glas političkoj opciji koja će donijeti toliko željenu promjenu.

 

Zato ih i ovim putem pozivamo da 15. novembra baš oni budu dio promjena i da izaberu svoju, a ne “njihovu” lokalnu vlast te da glasaju za svoje Sarajevo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu