Segmedina Srna-Bajramović

Novac iz Ministarstva kulture i sporta FBiH nije dijeljen prema traženim kriterijima

O načinima raspodjele novca federalnog Ministarstva kulture i sporta sa kadrom HDZ BiH Zorom Dujmović na čelu – mnogo je toga već napisano.

Novinari nisu jedini koji su se (zasad) bez uspjeha raspitivali o kriterijima kojima se ministrica Dujmović rukovodila prilikom dodjele sredstava u 2015. godini. To je učinila i delegatkinja federalnog Doma naroda Segmedina Srna – Bajramović.

Umjesto preciziranja kriterija, ministrica je u odgovoru tek pobrojala “opće kriterije za raspodjelu sredstava iz transfera za kulturu od značaja za FBiH”

„Na pitanje da mi se dostave kriteriji dodjele sredstava u okviru Ministarstva kulture i sporta, a koja je, svjedoci smo, izazvala nezadovoljstvo velikog broja institucija, dobila sam odgovor koji ne sadrži tražene informacije, a koje bi nam poslužile za otvaranje rasprave o raspodjeli. Iz odgovora se, nažalost, ne vidi kako su pojedinačne prija­ve bile ocijenjene u skladu sa dostavljenim kriterijima, a što mi je prioritetno bila namjera. Prihvatam da možda nisam bila dovoljno jasna u zahtjevu, iako se namjera mogla iščitati, pa sam ponovo postavila pitanje, tražeći da mi se dostavi izvještaj sa primjenom kriterija ocjenjivanja na sve pristigle prijave“, kazala nam je Srna – Bajramović.

Oslobođenje

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.