Aner Žuljević

Nova sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH za sedam dana

Najavio je da bi za sedam dana trebale biti ponovno održane dvije vanredne sjednice – jedna o pitanjima prava boraca, a druga s dnevnim redom kakav je danas usvojen na popodnevnoj vanrednoj sjednici.

Slika

Druga vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koja je počela danas, prekinuta je nakon što su delegati usvojili dopunu Zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2014. godinu čime je ispunjen jedan od uvjeta Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za nastavak stand-by aranžmana.

Kako je novinarima pojasnio delegat Doma naroda iz reda Ostalih Aner Žuljević sjednica je prekinuta jer nije bilo dovoljno delegatske podrške za važne zakone na dnevnom redu sjednice.

Najavio je da bi za sedam dana trebale biti ponovno održane dvije vanredne sjednice – jedna o pitanjima prava boraca, a druga s dnevnim redom kakav je danas usvojen na popodnevnoj vanrednoj sjednici.

– Manja je šteta da se sačeka sedam dana nego da ovako važni zakoni ne budu usvojeni – ocijenio je Žuljević.

Delegati su se danas trebali izjasniti o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima te o pravima povratnika u prijeratna mjesta stanovanja u Republiku Srpsku i Brčko distrikt BiH po hitnom postupku. 

Ove zakone već je odobrio Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Također, na dnevnom redu su bili i Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu i Nacrt zakona o privrednim društvima.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.