Nova Dariva za nove generacije

Kanjon rijeke Miljacke poznatiji kao Dariva, mora biti uređen po mjeri građana svih generacija, a ne prljav i zapušten kao sada, kaže tvorac ideje “Nova Dariva za nove generacije” Almedin Miladin.

Prema njegovim riječima još kao dijete, poput mnogih Sarajlija, provodio je vrijeme vozeći biciklo Darivom, trčkarajući, igrajući lopte, a u ljetnim mjesecima se i kupao u Miljacki koja je čista u tom djelu toka.

“Žalostan sam kada vidim šta smo dozvolili da se desi ovom prelijepom kanjonu i Miljacki koja na spektakularan način ulazi u glavni grad BiH,” kaže Miladin. “Moja ideja je da Darivu uredimo tako da građani svih generacija mogu uživati provodeći kvalitetno vrijeme. U isto vrijeme možemo zaposliti mlade ljude otvarajući nova radna mjesta, a opština da dobije nove prihode. Kao što znamo na potezu od Bentbaše do Kozije ćuprije desetine hiljada Sarajlija odlaze u šetnju, na trčanje, penjanje uz stijene, pecanje, vožnju biciklima itd. Gradjani zaslužuju mnogo više od Bentbaše i Darive, a Opština to može kapitalizirati kroz nove prihode, ne samo od domaćeg stanovništva, nego i od budućih turista.”

Dariva 2

Kako kaže Miladin poznato mu je da se Udruženje sportskih ribolovaca SRD Miljacka maksimalno bori da uredi korito rijeke onoliko koliko im kapaciteti dozvoljavaju. “Oni sve to rade  vlastitim sredstvima, medjutim mi svi moramo pomoći takvim udruženjima a Opština Stari grad prije svih ostalih,” ističe Miladin. “Zbog zaštite Darive sam i pokrenuo ovu ideju i angažovao grupu arhitekata da naprave idejno riješenje koje će pokrenuti novu energiju i napraviti nešto na šta bi Sarajevo bilo ponosno. Pored Sarajevske žičare Dariva treba da bude slijedeći kapitalni projekat na čijoj realizaciji treba da udruže svoje kapacitete, opština Stari grad i Sarajevo kao glavni grad.”

Dariva 3

Na kraju razgovora Almedin Miladin je pozvao sve gradjane glavnog grada da mu se pridruže u realizaciji ove ideje i da zajedo naprave pritisak na institucije da se ovaj projekat pokrene.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.