Nismo svi isti: Jasmina Zubić se odrekla prava na starosnu penziju u Parlamentu FBiH

Jasmina Zubić, zastupnica SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, obavijestila je Administrativnu komisiju ovog Parlamenta da se odriče prava na otpremninu kao parlamentarka.

„Administrativna komisija je na moj zahtjev utvrdila da ispunjavam zakonske uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju, te shodno tome odobrila sticanje prava na otpremninu u skladu sa važećim zakonom, kao i pravo na nastavak poslaničkog mandata.

Želim da Vas obavijestim da se odričem ostvarivanja prava na zarađenu starosnu penziju do isteka mandata u korist budžeta Federacije BiH, iako je riječ o pravu koje je neotuđivo, lično i materijalno i koje ima status lične imovine.

Na ovaj čin sam se odlučila kako bih ličnim primjerom pokazala da možemo biti drugačiji“, navela je Zubić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.