Saša Magazinović

Nismo svi isti, izglasali smo milion KM za prečistač u Zvorniku bez glasova iz RS-a

Sjednica Komisije za vanjske poslove Parlamenta BiH danas je pokazala svu apsurdnost blokade državnih institucija koju inicira SNSD, a podržavaju ostale političke partije iz RS-a. Na sjednici je bez njihovih glasova, ali i glasova HDZ-a data saglasnost za odobravanje granta od milion maraka koje bi se trebale utrošiti za izgradnju prečistača vode u Zvorniku.

– Imali smo kvorum i mogli smo slijedeći ponašanje partija iz RS –a, ali i HDZ –a zaustaviti ovu odluku i biti dio blokada u BiH. Vodilo nas je ubjeđenje da građani Zvornika nisu krivi za situaciju u kojoj se nalazimo niti da trebaju biti taoci retrogradnih politika, ali i neodgovornih političara koji su njihovim glasovima izabrani u Parlament BiH da ih predstavljaju, za Patriju je rekao Saša Magazinović, zastupnik SDP–a u Parlamentu BiH.

Sporazumom o grantu između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Grada Zvornika i Evropske investicione banke, Zajednički evropski fond za Zapadni Balkan osigurana su sredstva za poboljšanje vodosnabdijevanja u gradu Zvorniku. U sklopu tog projekta je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Tabanci. Odlukom Komisije za vanjske poslove otvoren je put da se i u parlamentu da odobrenje za utrošak navedenih sredstava,ali će to sačekati dok stranke iz RS –a ne odluče prekinuti blokadu institucija BiH.

nap.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.