Saša Magazinović

Nismo svi isti, izglasali smo milion KM za prečistač u Zvorniku bez glasova iz RS-a

Sjednica Komisije za vanjske poslove Parlamenta BiH danas je pokazala svu apsurdnost blokade državnih institucija koju inicira SNSD, a podržavaju ostale političke partije iz RS-a. Na sjednici je bez njihovih glasova, ali i glasova HDZ-a data saglasnost za odobravanje granta od milion maraka koje bi se trebale utrošiti za izgradnju prečistača vode u Zvorniku.

– Imali smo kvorum i mogli smo slijedeći ponašanje partija iz RS –a, ali i HDZ –a zaustaviti ovu odluku i biti dio blokada u BiH. Vodilo nas je ubjeđenje da građani Zvornika nisu krivi za situaciju u kojoj se nalazimo niti da trebaju biti taoci retrogradnih politika, ali i neodgovornih političara koji su njihovim glasovima izabrani u Parlament BiH da ih predstavljaju, za Patriju je rekao Saša Magazinović, zastupnik SDP–a u Parlamentu BiH.

Sporazumom o grantu između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Grada Zvornika i Evropske investicione banke, Zajednički evropski fond za Zapadni Balkan osigurana su sredstva za poboljšanje vodosnabdijevanja u gradu Zvorniku. U sklopu tog projekta je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Tabanci. Odlukom Komisije za vanjske poslove otvoren je put da se i u parlamentu da odobrenje za utrošak navedenih sredstava,ali će to sačekati dok stranke iz RS –a ne odluče prekinuti blokadu institucija BiH.

nap.ba