Nismo nikada pripadali nacionalnim blokovima, naš blok je jedinstveni Mostar

GO SDP Mostar odbio pregovore sa SDA zbog formiranja nacionalnog bloka za pregovore

Ovim putem želimo informisati javnost da SDP BIH danas nije učestvovao na pregovorima o pitanju rješenja održavanja izbora u Mostaru. I pored naše želje za nastavkom pregovora, jer smatramo da je interes Mostara i njegovih građana iznad svega, SDA je željela iskoristiti našu dobru volju i građane Mostara za stvaranje nacionalnih pregovaračkih blokova.

Javno smo pozvali SDA da, pored već pozvanih stranaka, na pregovore pozovu i sve ostale partije koje imaju kapacitet odlučivanja u Parlamentu BiH, a kako se to nije desilo, postalo je sasvim jasno da SDA želi pod izgovorom otvaranja pregovora, formirati nacionalni blok za pregovore.

Nismo i nikada nećemo pripadati nacionalnim blokovima i naš blok je jedino Mostar i svi njegovi građani. SDP BIH je partija svih građana i nikome nećemo dozvoliti da nas svrstava u ovaj ili onaj nacionalni blok.