Bužim

Nismo iznenađeni porukama sa jučerašnje tribine SDA

Zaboravili su nosiocu liste reći da je za školu u Bućevcima ova Vlada osigurala inicijalna sredstva u iznosu od 100.000,00 KM i do sada bi radovi u ovom iznosu bili završeni da je projektno-tehnička dokumentacija kako treba

Slika

Opredjeljenje SDP BiH je da se u predizbornoj kampanji ne koriste uvrede, teške riječi, podmetanja bilo kakve vrste i bilo kome, a posebno iznošenje neistina, što smo od drugih političkih subjekata očekivali u njihovim javnim istupima. Nismo iznenađeni  porukama sa jučerašnje tribine SDA  u Bužimu, posebno zbog činjenice da je svoju zabrinutost za stanje školskih objekata u Lubardi i Bućevcima izrazio nosilac liste za kantonalnu Skupštinu  Samir Veladžić, koji u Bužim navrati pred izbore i na usko stranačka sijela.

Nisu ga upoznali stranački drugovi sa činjenicom da je škola na Lubardi završena sredstvima Vlade Unsko sanskog kantona i federalnog Ministarstva  obrazovanja. Ovih dana se očekuje namještaj i završetak radova na centralnom grijanju kako bi učenici iz ove Mjesne zajednice napokon dobili adekvatne uslove za izvođenje nastave. Zaboravili su reći da SDA školu na Lubardi završava 11 godina i u svakoj predizbornoj kampanji obećava novu školu.

Mi smo obećali i to završili, što najbolje znaju mještani MZ Lubarda. 

Zaboravili su nosiocu liste reći da je za školu u Bućevcima  ova Vlada osigurala inicijalna sredstva u iznosu od 100.000,00 KM i do sada bi radovi u ovom iznosu bili završeni da je projektno-tehnička dokumentacija kako treba.

Trebali su kazati kako je izgradnja novog objekta škole na Bućevcima trebala početi na temeljima stare škole, kako su to projektom predvidjeli, a do  završetka škole djeca bi nastavu pohađala kod kuće. Naravno, to nije moguće i stara škola se ne može rušiti dok se ne izgradi nova. Projekat je trebao biti izmijenjen, odnosno samo lokacija novog objekta, ali to do danas nije urađeno.                                                            

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.