Nermin Nikšić

Nismo ni bošnjačka, ni hrvatska, ni srpska ljevica, nego ljevica cijele BiH

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH komentirao je izjavu Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH koji je SDP i DF nazvao bošnjačkom ljevicom, te da pomažu SDA u donošenju nekih odluka.

“To znači da ima i neka hrvatska ljevica ili srpska ljevica. Ni na koji način ne želim da se svrstavamo u bilo koji od nacionalnih blokova. Što se tiče SDP BiH mi smo pokazali na nekoliko primjera državnotvornost i odnos prema državi”, kazao je Nikšić i dodao:

“Mi niti smo bošnjačka, ni hrvatska, ni srpska ljevica, mi smo politička partija koja želi da bude partija cijele BiH i da pokažemo da je to tako”.

Nikšić je dodao i da Čovića “ponese zbog onoga ono što mu dopušta njegov partner gospodin Izetbegović i ostali njegovi partneri”.

“Ne znam da je ikada SDA rekla ili Izetbegović da su pobijedili na izborima. Njih to ne interesuje oni hoće da budu prvi u Bošnjaka i na taj način legitimišu Čovića da je prvi u Hrvata. Tamo baš i ne mogu da legitimišu je li Savez za promjene ili Dodik kod Srba”.

Predsjednik SDP BiH još jednom je ponovio da posljednjim sporazumom koji su potpisali Milorad Dodik, predsjednik RS-a i Izetbegović te varijacije sa Čovićem pokazuju da idu u troetničku podjelu BiH.

“Mi ćemo se tome suprostaviti. Mi smo ljevica svih građana BiH i učinit ćemo sve da možemo biti partner za sve nas”.

Nikšić je podsjetio i na 2010. godinu kada su predstavnici HDZ BiH poslije izgubljenih izbora zaključali kabinete, odvezli auta i blokirali konstituisanje Doma naroda i vlasti u FBiH.

“SDP je imao zakonsku mogućnost da blokira konstituisanje ove vlasti. To nam nije palo na pamet. Upravo zahvaljujući potpisu delegata SDP BiH u Domu naroda predloženi su predsjednik i potpredsjednici FBiH. Mi nismo glasali za ovu vladu i za ovu vlast jer cijenimo da ova vlast nije u interesu građana ali jeste izborna volja građana”, kaže Nikšić.

Govoreći o glasanju SDP-ovih zastupnika u Parlamentu, Nikšić je kazao da glasaju za sve ono što je u interesu građana BiH i tako na svim nivoima i za sve zakone.

“Prestali smo onog trenutka kada smo od Vlade FBiH zatražili da se poništi sramotna odluka odnosno pravilnik o oporezivanju toplog obroka i regres”.

fokus.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.