Sead Jakupović

Nisam želio da SNSD vodi kampanju na bolu i nesreći prijedorskih žrtava

Sead Jakupović, predsjednik GO SDP Prijedor i predsjedavajući Skupštine Grada Prijedora, povodom današnje situacije na Skupštini, dao je sljedeću izjavu:

“Kao građanin Prijedora i neko ko je preživio pakao logora Omarske i Manjače i svega što se desilo u ovom gradu, potresen sam činjenicom da je nažalost već počela ružna predizborna kampanja koristeći skupštinu Grada Prijedora.

Nisam želio dozvoliti da pojedinci iz SNSD-a postignu svoj cilj i u skupštini Grada Prijedora vode predizbornu kampanju na bolu i nesreći prijedorskih žrtava i njihovih porodica.

Ja u tome neću da učestvujem i kao predsjedavajući Skupštine trudit ću se da se ovo tijelo ne zloupotrebljava za predizborne svrhe.

Već šest godina vodeći skupštinu Grada Prijedora činim sve da se izbjegnu ovakve i slične situacije i u tome sam i zahvaljujući koleginicama i kolegama odbornicima, Gradonačelnicima ali i ličnim zalaganjem uspijevao.

I ovim putem pozivam sve kolege odbornike, da u svojim istupima bilo u skupštinskim klupama bilo van njih ničim ne doprinose stvaranju nestabilne političke situacije u Prijedoru.

Također pozivam sve stanovnike našega Grada da i u buduće žive u međunacionalnoj toleranciji i suživotu.

Pozivam sve naše sugrađane koji žive i rade van Bosne i Hercegovine da iskoriste svoje građansko pravo i u oktobru na izborima daju podršku svojim kandidatima bez obzira iz koje političke opcije dolaze jer će na taj način pomoći svojoj lokalnoj zajednici.

Lažne borce za povratak i prava Bošnjaka i Hrvata u Prijedoru i Republici Srpskoj pozivam da za početak dođu živjeti u Republici Srpskoj kao što sam ja sa svojom porodicom učinio davno.

I na kraju poručujem da ću se dok god budem radio ovaj posao a i nakon toga truditi da budem od pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna kao i da ću uvijek davati svoj puni doprinos jačanju suživota u BiH”, navodi se u izjavi Jakupovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.