Miro Lazović

Nisam zadovoljan presudom, tješi me činjenica da će Karadžić umrijeti u zatvoru

Miro Lazović, član Skupštine RBiH i Predsjedništva RBiH, kazao je da nije u potpunosti zadovoljan presudom Radovanu Karadžiću.

“Moram reći da je presuda takve prirode da niko ne može biti zadovoljan sa njom. Presuda je išla ka tome da verificira genocid samo u Srebrenici koja je bila pod jurisdikcijom UN-a. Ostali gradovi nisu tretirani kao genocid i to je odluka koja je, sigurno problematična”, kaže Lazović.

Lazović smatra da osuđujuća presuda Karadžiću neće značajnije djelovati na prilike u BiH, posebno u smjeru smanjivanja tenzija i sveukupne situacije.

“Što se tiče visine kazne, ključno su kvalifikacije. Ako već nije doživotna robije, i 40 godina je značajna kazna iako nije adekvatna zlu koje je napravila njegova politika. S obzirom na njegove godine i stanje, vjerujem da neće izaći iz zatvora”, kaže Lazović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.