Osmić

Nisam prodao nijedan metak iz Ministarstva odbrane

Sporna čahura, koja je pronađena nakon napada u Parizu, porijeklom je iz BiH, međutim ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić tvrda da u periodu otkad je on ministar niti jedna čahura niti metak nisu izašli iz Ministarstva odbrane BiH na legalan način, odnosno da nije bilo prodaje iz viškova naoružanja.

Slika

Informacija da je nađena čahura proizvedena 1986. godine, a koju je jučer za N1 potvrdio zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac – obišla je svijet. Ministar Osmić, danas u razgovoru za N1, nije negirao tu informaciju, ali je pojasnio kako su ti meci mogli doći do Francuske iz bilo koje od sadašnjih država nastalih raspadom bivše Jugoslavije.

"Te 1986. godine je moguće da se ta čaura, ili slična municija, proizvodila u Konjicu te raspoređivala u sve magacine i kasarne širom naše tadašnje Jugoslavije i naravno da je moguće da su sve te sadašnje države mogle nastaviti legalno ili ilegalno prodavati takvu municiju. Ja ne znam da li se to dogodilo i ne znam šta se tih godina događalo. Jedino znam da u vrijeme dok sam ministar odbrane Bosne i Hercegovine nijedna jedina čahura, nijedan jedini metak nije izašao iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na ilegalan način. Da je izašla na legalan način mi bismo morali proglasiti prodaju iz viškova, ta prodaja bi morala biti dostupna javnosti, bio bi javni tender i sve druge zakonom propisane radnje", istakao je.

Napomenuo je i to da je štetno spominjati i dovoditi Bosnu i Hercegovinu i Ministarstvo odbrane u vezu sa ovom čaurom te da za to nema nikakvog razloga.

"Ja kao ministar nisam prodao nijednog metka iz viška. Dakle, mi viškove na određen zakonit način nakon odluka Predsjedništava BiH uništavamo u BiH", dodao je.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.