Denis Bećirović

Nisam čovjek koji ima jednu priču u Sarajevu, a drugu u Zagrebu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović se danas u Zagrebu sastao sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i kazao da je došao da bi poslao poruku relaksacije koja bi trebala nagovijestiti bolje odnose između ove dvije zemlje.

Bećirović je istakao da je došao u Zagreb kako bi unaprijedio medudržavne odnosa između BiH i Hrvatske.

“Mislim da je vrijeme da gradimo mostove prijateljstva između naše države. Građani Hrvatske i BiH dobro surađuju i mislim da se politički zvaničnici trebaju ugledati na građane. Želim da unaprijedimo bilateralne odnose, želim da ih gradimo na principu jednakosti”, kazao je Bećirović..

Dodao je da je čovjek koji uvijek isto govori, te da nema jednu priču u Sarajevu, a drugu u Zagrebu, Briselu ili Washingtonu.

“Jednako principijelno govorim na svim mjestima, s nekim stvarima se slažemo s nekim ne, ali želim da razgovaramo o otvorenim pitanjima. Moram reci da je jako važno da zvaničnici dvije države daju ekonomski impuls saradnje BiH i Hrvatske”, istakao je Bećirović.

Kazao je kako je za BiH Hrvatska veoma važni trgovinski partner istučući da je ukupna razmjena između ove dvije zemlje 2 milijarde i 800 miliona eura.

“U razgovoru sa privrednicima u BiH došao sam do saznanja da postoji prostor i da dodatno to intenziviramo to je zajednički interes svih nas”, rekao je Bećirović.

Dodao je da je sa Milanovićem razgovarao o sigurnosnoj situaciji u BiH s posebnim fokusom na predsjednika RS-a Milorada Dodika.

“Dodik mora biti zaustavljen u antidejtonskoj i antiustavnoj politici. Bolje da se to prevenira nego da bude većih problema”, kazao je Bećirović.

Dodao je da postoji ogroman prostor za nastavak saradnje na ekonomskom planu ponovo ističući bliskost BiH i Hrvatske.

“Bosna i Hercegovina i Hrvatska su naslonjena jedna na drugu. Ne želim da prihvatim da se samo svađamo i da dajemo teške izjave”, zaključio je Bećirović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.