Nikšić: Zadovoljni smo onim što su ostvarili naši kandidati

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić je na pres-konferenciji u Sarajevu nakon sjednice stranačkog predsjedništva kazao da, iako su zadovoljni onim što su ostvarili njihovi kandidati za načelnike i gradonačelnike, nema razloga za euforiju.

– Tek nam predostoji jako puno posla – kazao je Nikšić, te se zahvalio svim glasačima koji su izašli na izbore i onima koji su dali glas SDP-u.

Zahvalio se članicama i članovima te aktivistima SDP-a „koji su i ovu kampanju iznijeli na dostojanstven, srčan način“.

Naveo je da SDP-u predstoji analiza ostvarenih izbornih rezultata, te da je o tome razgovarno na sjednici Predsjedništva SDP-a.

Nikšić je kazao da je ono što se desilo u Stocu „opomena svima nama, pa i nama u SDP-u, ali posebno svima drugima u BiH“.

– Mislim da treba učini sve da se stanje normalizira i da se i u Stocu održe izbori kako su održani u većini drugih gradova i općina u BiH, izuzev Mostara koji i dalje ostaje onako kako je bilo i dosad, a to je da vladajuće političke partije nemaju nikakvu namjeru da građanima Mostara omoguće da i oni biraju svoju lokalnu vlast – kazao je Nikšić.

Po njegovim riječima, telefonski su razgovarali predsjednici svih političkih partija ljevice ili lijevog centra.

– Čuo sam se s predsjednikom Demokratske fronte, Naše stranke i Građanskog saveza. Što se tiče SDP-a, ostajemo otvoreni i za sve druge koji žele da gradimo jedan blok koji će se suprotstaviti ovom nacionalnom bloku na izborima 2018. godine – poručio je predsjednik SDP-a.

Istaknuo je da, što se tiče SDP-a BiH, spremni su biti ti koji okupljaju, „spremni smo, stvarati atmosferu da napravimo ono što su nam građani vrlo jasno poručili“.

U ime načelnika i gradonačelnika koji su osvojili mandate na lokalnim izborima, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se zahvalio građanima širom BiH koji su glasali za kandidate SDP-a BiH, posebno građanima Tuzle, Gračanice, Gradačca, Lukavca, Živinica, Bosanske Krupe, Ključa i Magaja „što su odabrali kandidate SDP-a BiH“.

– Kao gradonačelnik Tuzle moram da se zahvalim građanima Tuzle i da im ponovim, moj tim i ja smo oprezno kreirali obećanja i uradit ćemo više nego što smo obećali – poručio je Imamović.