Federalni premijer

Nikšić: Vlada ograničila rast cijene električne energije za poslovne subjekte na samo 20 posto

Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je jučer u Sarajevu da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela odluku kojom je ograničila rast cijene električne energije za poslovne subjekte na samo 20 posto, dok cijena za domaćinstva ostaje ista.

Dodao je da su se odlučili na takvu mjeru koja elektroprivredama ne osigurava sigurno poslovanje i dobit, čime je i Vlada na sebe preuzela odgovornost da se odrekne svog dijela dobiti ako ona bude manja.

Nikšić je istaknuo da su danas napravili i ogroman iskorak kad je u pitanju bolje poslovanje rudnika tako što je otkupna cijena ugljena povećana s oko 5,50 KM/GJ na 7,80 KM/GJ.

Naveo je da je Vlada usvojila uredbu kojom omogućava poslodavcima da u narednih šest mjeseci svojim uposlenicima, bez dodatnih obveza, isplate dvije prosječne plaće u FBiH ili 2.520 KM.

Nikšić je pojasnio da to može biti isplaćeno jednokratno ili ako žele u šest rata po 420 KM.

Također, najavio je da od 15. prosinca kreće akcija “zaključavanja cijena” koja će trajati do 15. ožujka naredne godine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.