Nikšić u Istanbulu: Saradnja sa Turskom u interesu države i građana, a ne političkih grupacija

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, tokom svog boravka u Istanbulu, susreo se sa više istaknutih dužnosnika i predstavnika civilnog društva. Predsjednik Nikšić je u društvu g. Erdogana Erdema, čelnika istanbulskog udruženja građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine, posjetio uredništvo lista Cumhuriyet, jednog od najvećih medija u Turskoj, gdje su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Nakon toga, sastali su sa načelnikom istanbulske Općine Kadikoy, g. Serdil Dara Odobasijem. Tom prilikom razgovarali su o potencijalima saradnje sa bosanskohercegovačkim gradovima i općinama. Ostvaren je inicijalni dogovor o produbljenju saradnje u nadolazećem periodu te izvjesnom bratimljenju sa jednom od bosanskohercegovačkih lokalnih zajednica.

Predsjednik Nikšić sastao se sa gđom Canan Kaftancioglu, predsjednicom sestrinske CHP partije za istanbulsku regiju. G. Nikšić je gospođu Kaftancioglu obavijestio o političkim prilikama uoči Općih izbora u Bosni i Hercegovini. Iskazao je uvjerenje da će nakon izbora SDP BiH biti jedan od ključnih faktora izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini. Potcrtao je da će SDP BiH redefinisati odnose sa Turskom. Tom prilikom prenio je poziv predsjedniku CHP da posjeti Bosnu i Hercegovinu. Istaknuo je cilj da odnosi između država i dužnosnika budu zasnovani na partnerskim osnovama u kojim korist neće ostvarivati pojedine političke stranke ili interesne grupe kako je to sada slučaj, nego građani i inistitucije države. Naglasak je u razgovorima stavljen na otvaranje vrata investicijama iz Turske koje će otvarati radna mjesta i fabrike.

Konačno, upriličen je sastanak sa gradonačelnikom Istanbula, g. Ekremom Imamogluom. Iskazana je obostrana želja za intenziviranjem i produbljenjem međusobne saradnje, posebno između glavnih gradova naših država, ali i na širem planu. Dogovoreni su konkretni koraci u saradnji koji će rezultirati pozitivnim promjenama i realizacijom projekata od interesa za građana Bosne i Hercegovine.

Na kraju posjete, predsjednik Nermin Nikšić je iskazao zahvalnost domaćinima na očitoj spremnosti za ostvarenjem iskrene, intenzivne saradnje, prije svega na ekonomskom planu, uz međusobno uvažavanje i građenje partnerstva zasnovanog na prijateljstvu, iskrenosti i transparentnosti u odnosima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.