Nikšić u Brčkom: Važno pokazati postojanje državnih institucija

Nermin Nikšić, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH i član Komisije Munib Jusufović susreli su se danas u Regionalnom uredu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA/OBA BiH) u Brčko Distriktu sa generalnim direktorom OSA/OBA BiH Osmanom Mehmedagićem, zamjenikom generalnog direktora OSA/OBA BiH Trifkom Buhom i šefom Terenskog ureda OSA/OBA BiH – Brčko Zoranom Tadićem.

Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno – sigurnosne agencije BiH razgovarali su sa čelnicima Agencije o aktivnostima u ovoj, ali i planovima za narednu godinu.

“Ovo je prvi u nizu terenskih ureda koje smo obišli. Vrlo je važno da jedna ovakva institucija funkcioniše ovdje u Brčko Distriktu. Ovo je jedna od tačaka gdje je vrlo važno pokazati postojanje državnih institucija jer je Brčko Distrikt pod direktnom ingerencijom države Bosne i Hercegovine. Moram reći da sam zadovoljan s onim što sam čuo od ljudi, a svakako ono na šta trebamo uticati je da pokažemo građanima Brčko Distrikta i Bosne i Hercegovine i da ustvari dajemo sve od sebe da se normalizuju odnosi u BiH, političke tenzije da se spuste i da se vrate sve priče o odlučivanju u institucije sistema”, kazao je Nikšić nakon sastanka.

Na sastanku je još jednom naglašeno da su ovakve posjete organima i institucijama koje prirodom svoje djelatnosti potpadaju u nadležnosti Komisije važan element efikasnog parlamentarnog nadzora.

Nikšić i Jusufović su se na terenu na najdirektniji način upoznali sa konkretnim radom uposlenika Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te sagledali realno stanje na terenu iz ugla nadležnosti koje ima Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH.

Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH i čelnici Agencije su ovakve posjete ocijenili kao veoma korisne. Posjeta je, inače, organizirana u skladu sa Godišnjim planom aktivnosti Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.