Nikšić: Trenutnu vlast ne zaslužuju ni oni koji su glasali za njih

Zajednička konvencija ujedinjene opozicije održana je sinoć u Domu kulture u Kaknju.

Tom prilikom prisutnima se prvo obratio predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Nestaju čitavi gradovi

– Sticajem okolnosti Denis mora drugi put pobijediti da bi bio član Predsjedništva. Dame i gospodo uvjeren sam da imamo novog člana Predsjedništva. Siguran sam da ovu trenutnu vlast ne zaslužuju ni oni koji su glasali za njih. Ko o čemu, vojska o skraćenju, opet Dodik o otcjepljenju, Izetbegović o prebrojavanju i o robotima koji će zamijeniti gradjane koji su napustili BiH – kazao je Nikšić.

Nikšić smatra da bi pričali o drugim stvarima da imaju rezultate.

– BiH čine ljudi, ali nažalost nestaju čitavi gradovi pred našim očima. Pola miliona je nažalost napustilo BiH. 90.000 građana je platilo po 800 KM da se ispisu iz BiH da se odreknu državljanstva. Sam SDA može biti bahata. Upropastili su izgradnju Bloka 7, spiskalo su 100 miliona na tunel Hranjen, premijer vrijeme provodi u sudnici – dodao je Nikšić.

Pozvao da izađu na izbore

Kaže da nikad niko od vlasti ne bi podnio ostavku.

– Samo Izetbegović može biti bezobrazan i reći da će bh. građane zamijeniti robotima. Zato moramo promijeniti vlast. Moramo raditi za ljude koji ostaju, ali moramo i raditi na tome da vratimo ljude koji su otjerali SDA, HDZ i SNSD. Naš plan, svih političkih partija jeste da nudimo rješenja. Hoćemo li biti u prilici da rješenja provedemo to zavisi i od vas. Mi nudimo put koji će nas sve odvesti u zemlju članica EU u NATO – rekao je Nikšić.

Na kraju je pozvao ljude da izađu na izbore.

– Glas za nas je glas za borbu protiv kriminala i korupcije – zaključio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.