Nikšić

Nikšić traži hitnu akciju hapšenja napadača na Slavu Kukića

Nažalost na ovaj način pokušavaju sa ušutkati svi koji imaju hrabrosti iznijeti mišljenje i stavove koji su suprotni onima kojima smatraju da jedini imaju pravo određivati šta jeste, a šta nije ispravno razmišljanje ili djelovanje”, izjavio je Nikšić.

Slika

Divljački napad na Slavu Kukića predstavlja još jedan u nizu fašističkih ispada kojim smo svjedoci posljednjih dana, riječi su kojima je premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić osudio današnji napad na uglednog mostarskog profesora koji se desio u njegovom kabinetu u Mostaru.

– Nažalost na ovaj način pokušavaju sa ušutkati svi koji imaju hrabrosti iznijeti mišljenje i stavove koji su suprotni onima kojima smatraju da jedini imaju pravo određivati šta jeste, a šta nije ispravno razmišljanje ili djelovanje", izjavio je Nikšić.

Federalni premijer je dodao da "koliko god je naivno ponekad smatrati da smo postali društvo u kojem se može slobodno djelovati i misliti dese se brutalni napadi na osobe koje predstavljaju simbole takvog aktivizma".

– Tražim da nadležni policijski i pravosudni organi hitno otkriju napadače na profesora Kukića te da ih najoštrije sankcioniraju, a profesoru Kukiću želim brz i uspješan oporavak i nastavak dosadašnjeg društvenog angažmana, jer će time fašisti doživjeti novi poraz – izjavio je Nikšić.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.