Premijer Federacije Bosne i Hercegovine

Nikšić: Struja za građane neće poskupjeti, nažalost to nismo mogli osigurati privredi

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić istakao je da struja neće poskupiti te da je Bosna i Hercegovina uspjela zadržati najnižu cijelu električne energije u regionu.

“Struja za građane neće poskupjeti. Nažalost, to nismo mogli osigurati privredi, ali smo i tu ograničili rast cijene do 20 posto. Time smo za naše privrednike uspjeli zadržati najnižu cijenu električne energije u regionu”, naveo je premijer u objavi na zvaničnom profilu.

Podsjeća da je donesena i odluka kojom je omogućena isplata neoporezive pomoći radnicima u ukupnom iznosu do dvije prosječne plate u narednih 6 mjeseci.

“Trenutna minimalna plata od 596 KM + 420 KM neoporezivo, znači da poslodavci mogu radnicima 6 mjeseci isplaćivati minimalnu mjesečnu platu u iznosu od 1.016 KM”, kazao je Nikšić.

Napomenuo je i da se nastavlja raditi na fiskalnoj reformi kroz smanjivanje doprinosa, zakona o minimalnoj plati, porezu na dohodak, ali i potpunoj fiskalizaciji u realnom vremenu.

“Kada parlament usvoji zakone i kad se počnu primjenjivati moći ćemo reći da smo pokrenuli fiskalnu reformu. Naravno da idemo dalje”, zaključio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.