Nikšić: SDP će učiniti sve da zaštiti imovinu građana i spriječi pljačku namjenske industrije

Goražde je bilo domaćin novog predizbornog skupa Socijaldemokratske partije BiH, na kome je jasno naznačeno da će SDP nastaviti tamo gdje je stao prije četiri godine.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poručio je da SDP nudi samo konkretna rješenja.

„Ne bi htjeli da se poredimo s rezultatima aktuelne vlade, ali je neminovno da se mi razlikujemo od njih. Mi smo napravili 65 kilometara puta, a oni nula metara. Mi smo dva puta povećali penzije, a oni su sada prevarili aktuelne i oteli pola penzije svim budućim penzionerima.

Mi smo pokrenuli namjensku industriju, a oni je sada svojim odlukama pljačkaju. Nije to samo slučaj u Goraždu, tako je i u Konjicu i u drugim gradovima gdje je namjenska u našem mandatu podignuta na noge strateškim ulaganjem. Dobili smo alarmantne podatke kako se dio vlasničke strukture Federacije pokušava prodati mimo očiju javnosti, na način da privatni investitori, koji bi to platili, dobiju dva člana nadzornog odbora, čime bi ostvarili kontrolu nad poslovanjem preduzeća i osigurali svoju investiciju. SDP će učiniti sve da zaštiti imovinu građana Federacije BiH“, rekao je Nikšić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović je poručio da borba protiv nezaposlenosti mora biti glavni prioritet.

„Ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine mora biti ubrzan i praćen smanjenjem nezaposlenosti. Izmjenama i dopunama Zakona o radu biće omogućena suštinska reforma i izbalansiranost između potreba poslodavaca za dinamičnim tržištem rada i prava radnika na ekonomsku i pravnu sigurnost. Država mora odigrati ključnu ulogu kako bi se smanjila nezaposlenost i ukinuo rad na crno“, poručio je Bećirović.

Na skupu su se obratili i Saša Magazinović, nosilac liste SDP BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH, Damir Mašić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH i Emir Frašto, nosilac liste za Skupštinu BPK.

Na skupu je ponovo naglašeno da je bitno da građani podrže SDP-ove liste i prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.