Sarajevo

Nikšić sa delegacijom Udruženja tekstila, obuće i kože

Konstatirano je da treba raditi na izmjenama neophodnih zakonskih rješenja kako bi se stvorio povoljniji okvir za ovaj sektor koji zapošljava oko 25.000 radnika s ciljem privlačenja i zapošljavanja kvalitetnijih kadrova za određene pozicije

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar energije rudarstva i industrije Erdal Trhulj sa saradnicima primili su danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Udruženja tekstila, obuće i kože. Osnovna tema razgovora bila je inicijativa za poboljšanje propisa kojim se regulira preferencijalni status kod plaćanja doprinosa u ovoj oblasti i donošenje mjera čiji je cilj nastavak trenda porasta zaposlenosti.

Konstatirano je da treba raditi na izmjenama neophodnih zakonskih rješenja kako bi se stvorio povoljniji okvir za ovaj sektor koji zapošljava oko 25.000 radnika s ciljem privlačenja i zapošljavanja kvalitetnijih kadrova za određene pozicije.

U tom smislu dogovoreno je da Vlada FBiH formira radnu grupu sastavljenu od predstavnika Ureda premijera, Ministarstva energije rudarstva i industrije, Ministarstva finansija i Udruženja tekstila, obuće i kože koja bi pripremila izmjene određenih propisa koji reguliraju ovu oblast.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.