Sastanak sa norveškom ambsadoricom

Nikšić-Rusten: Denis Bećirović je najozbiljniji kandidat za Predsjedništvo BiH

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je u posjetu primio ambasadoricu Norveške u našoj zemlji Guri Rusten, a tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u BiH, sa osvrtom na pripreme SDP-a za Opće izbore.

Tokom sastanka, predsjednik Nikšić upoznao je norvešku ambasadoricu o nedavno održanom referendumu SDP-a za izbor člana Predsjedništva BiH, kao i o detaljima Izbornog programa – Plan 10.

„SDP je bio prva partija u BiH koja je, uvođenjem dodatnih demokratskih standarda, omogućila svojim članovima da direktno utiču na donošenje važnih partijskih odluka. Zato smo se i odlučili da našeg kandidata izaberu članovi SDP-a, te je skoro 30.000 članova to i uradilo. Izabrali su Denisa Bećirovića, koji osim članstva SDP-a, ima jako dobar rejting i kod građana. U završnim smo pregovorima da ga podrži i još nekoliko stranaka, čime će, sigurno, sa takvom podrškom, Denis Bećirović biti najozbiljniji kandidat za Predsjedništvo BiH“, naveo je Nikšić i dodao da osim kandidata za Predsjedništvo BiH, SDP nastavlja sa promocijom Izbornog programa – Plan 10.

„Upravo ovih dana obilazimo mjesta širom BiH, u kojima na programskim konvencijama predstavljamo naš Izborni program, u čijoj izradi su, između ostalih, direktno učestvovali i građani. Nudimo konkretna rješenja gorućih problema bh. društva i sigurno je da će to biti okosnica našeg djelovanja, ukoliko uspijemo dobiti priliku da formiramo vlast nakon predstojećih izbora“, dodao je Nikšić.

Ambasadoricu Rusten je također zanimao stav SDP-a o izmjenama izbornog zakonodavstva, a uz tezu kako je SDP uvijek bio dio rješenja ovog pitanja, predsjednik Nikšić je dodao i to kako stranke na vlasti nemaju želju da se ovo pitanje riješi.

„HDZ-u i SDA jedino odgovaraju rješenja u kojima će oni uvijek imati monopol nad formiranjem izvršne vlasti, te na taj način zabetonirati svoje pozicije, bez obzira na rezultate izbora“, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.