Svjetsko prvenstvo

Nikšić prognozira pobjedu od 2:1

Smatram da su Zmajevi pokazali kako mogu ravnopravno igrati sa svim svjetskim reprezentacijama.

Slika

Čini mi se da tek nakon početka prvenstva postajemo u potpunosti svjesni koliki je uspjeh plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, izjavio je danas Feni, pred prvu utakmicu naše reprezentacije protiv Argentine, federalni premijer Nermin Nikšić. 

– Kao i u kvalifikacijama potpuno vjerujem u našu repku. Nismo mogli poželjeti atraktivnijeg protivnika za naš prvi nastup na Svjetskoj smotri. To u isto vrijeme znači da imamo protivnika koji neuporedivo bolje kotira u FIFA-i što nije uopšte beznačajno, u što smo se mogli uvjeriti na otvaranju prvenstva kada je sudija drastično oštetio reprezentaciju Hrvatske. Nadam se kako se nešto slično neće više ponoviti na ovom prvenstvu i da će samo igra na terenu odlučivati pobjednika – kazao je Nikšić.

Smatra da su Zmajevi pokazali kako mogu ravnopravno igrati sa svim svjetskim reprezentacijama. 

– Nadam se plasmanu u drugi krug. U utakmici s Argentinom nemamo šta izgubiti. Za sve poznavaoce fudbala je potpuno normalno da Mesi i društvo pobjede. Nadam se da će naši momci ostaviti srce na terenu, a onda niko ne može računati da će nas lako dobiti. Upravo u tome i vidim našu šansu i očekujem pobjedu koja će nam trasirati put u drugi krug. Uopšte ne sumnjam da će nas Spaha, Asmir, Edin, Miske, Mire i ostali obradovati dobrim igrama, a onda sam siguran da ni rezultat neće izostati. Ako moram prognozirati rezultat neka bude 2:1 za nas. Ako me demantiraju ubjedljivijom pobjedom opraštam im – kaže Nikšić. 

Iskoristio je ovu priliku da zaželi sreću i plasman na Svjetsko prvenstvo našim rukometašima koji također igraju revanš na Islandu, a koji su nas pobjedom u Skenderiji ne samo obradovali, već i pokazali kako se bori u dresu sa državnim grbom. 

– Siguran sam kako će selektor Marković i njegovi momci i u Rejkjaviku dati sve od sebe da pokažu da su malo nezasluženo potisnuti u drugi plan. Dakle ovo bi mogao biti dan historijskog uspjeha bh. sporta – zaključio je Nikšić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.