Sarajevo

Nikšić primio delegacije advokatskih komora Turske i FBiH

Svaka pomoć koja se uputi nam je dobrodošla u borbi na otklanjanju posljedica ove prirodne katastrofe – rekao je premijer Nikšić.

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH delegacije advokatskih komora Republike Turske i Federacije BiH koje su predvodili njihovi predsjednici Metin Feyzioglu i Branko Marić. U delegaciji iz Turske bilo je i nekoliko poslovnih ljudi koji su izrazili spremnost da ohrabre investitore iz svoje zemlje kako bi ulagali u bh. privredu i time doprinijeli jačanju međusobnih ekonomskih odnosa i otvaranju novih radnih mjesta.

Poseban interes gosti iz Turske su iskazali za stanje na područjima koja su pogođena katastrofalnim poplavama i načinima na koje mogu pomoći kako bi se ublažile posljedice ove prirodne nesreće.

Premijer Nikšić je informirao predstavnike advokatskih komora da su specijalne komisije Ujedinjenih nacija, Svjetske banke i Evropske komisije izvršile procjenu šteta na terenu i da će ti rezultati za javnost biti poznati sutra.

– Svaka pomoć koja se uputi nam je dobrodošla u borbi na otklanjanju posljedica ove prirodne katastrofe – rekao je premijer Nikšić i zahvalio gostima iz Turske koji su spremili donaciju za poplavljena područja u Tuzlanskom kantonu.

Posebno je naglasio da je Federacija BiH otvorena za strane investitore i da ima situmulativne zakone za ulagače, te istakao primjere kompanija Natron Hayat, Cengiz Insaat i Sisecam koje su u većinskom vlasništvu turskih biznismena i uspješno posluju na našem tržištu.

Predsjednik Feyzioglu je rekao da advokatska struka može učiniti mnogo na uspostavljanju čvršćih ekonomskih odnosa između dvije zemlje, jer je pravna sigurnost uvjet za potencijalne ulagače. Predložio je formiranje zajedničkog tima koji bi putem namjenske publikacije što više približio mogućnosti za ulaganje turskim investitorima, za što je dobio podršku i kolega iz Federacije BiH i premijera Nikšića.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.