Sarajevo

Nikšić primio ambasadora Grmeka

Premijer Nikšić je rekao da je Slovenija za našu zemlju izuzetno koristan partner koji nas može usmjeravati tokom procesa uključivanja u euroatlanske integracije

Slika

„Bosnu i Hercegovinu brojne zemlje vide kao buduću  članicu Europske unije i Slovenija je sigurna da ćete uskoro krenuti putem na kojem su već Crna Gora i Srbija“,  poruka je koju je premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Nerminu Nikšiću prenio ambasador Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Iztok Grmek, tokom današnje nastupne posjete u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu.

Premijer Nikšić je rekao da je Slovenija za našu zemlju izuzetno koristan partner koji nas može usmjeravati tokom procesa uključivanja u euroatlanske integracije.

Ambasador Grmek je naglasio da je naša zemlja za Sloveniju značajan ekonomski partner, ali i da Bosna i Hercegovina ima dobre pozicije na tržištu Slovenije. Stoga je ova zemlja zainteresirana da njene kompanije dugoročno ostanu u Bosni i Hercegovini.

Danas je ragovarano i o fabrici „Cimos“ u Srebrenici. Zajednički je ocijenjeno da je ovaj pogon izuzetno važan zbog zapošljavanja povratnika u ovaj grad. Tim povodom, Nikšić i Grmek su dogovorili skori sastanak dviju strana u cilju pokušaja pronalaženja rješenja za očuvanje radnih mjesta u „Cimosu“, što je značajno za povratnike u Srebrenici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.