Nikšić: Pozivam Izetbegovića na TV duel, neka izabere televiziju i vrijeme!

Na danas održanom skupu u Novom Sarajevu, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je javno pozvao predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, na TV duel: „Želim večeras iz Sarajeva uputiti javni poziv Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku SDA. Neka odabere vrijeme. Neka odabere televiziju. Neka odabere sve što želi odabrati. Samo neka dođe da porazgovaramo pred kamerama. Pozivam ga na TV duel. Želim ga javno pitati samo jednu stvar. Licem u lice želim da ga pitam samo jednu stvar. On mene može pitati sve što želi. Rado ću mu odgovoriti. Pozivam ga i nadam se da će pristati.“

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, osvrćući se na stanje u privredi i neadekvatnu podršku države poduzetnicima, je poručio: „Vrijeme je da shvatimo da oni koji zapošljavaju i plaćaju poreze ovoj državi nose ključni teret funkcionisanja države i državnog sistema. Naši poslodavci, poduzetnici svih vrsta su oni koji pune budžete i osiguravaju funkcionisanje države. Nisu to ni stranke ni pojedinci u njima. Lako je raspolagati novcem koji osiguraju drugi. Nama je potrebno da se sredstvima građana upravlja odgovorno i u njihovom interesu, a ne da se rasipaju u interesu stranaka i pojedinaca u njima. Novac koji se investira i raspodjeljuje iz budžeta nije vlasništvo političara, nego zalog građana koji treba odgovorno usmjeravati u općem interesu. Političari moraju shvatit da su djelatnici u službi građana, a ne njihovi vladari.“

Na skupu su se obratili i Saša Magazinović, nosilac liste SDP BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH, Damir Mašić i Irfan Čengić, nositelji listi za Zastupnički dom Parlamenta FBiH i Segmedina Srna-Bajramović, nositeljica liste za Skupštinu KS. U svojstvu domaćina, prisutnima se obratio i Samir Suljević, predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo. Govornici su građanima poručili da je presudno važno da podrže SDP-ove liste i prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, jer jedino sinhronizovanim, zajedničkim radom SDP-ovih kadrova na svim nivoima se mogu efikasno provesti zacrtani programski ciljevi poboljšanja života građana i približavanja i pristupanja NATO-u i EU.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.