Sarajevo

Nikšić poželio novoj Vladi FBiH da uspješno radi u interesu građana BiH

Budućim ministrima, koje su za novi sastav Vlade Federacije BiH predložile Stranka demokratske akcije, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Demokratska fronta, dosadašnji premijer Federacije BiH Nermin Nikšić u izjavi za Fenu poželio je uspješan rad u naredne četiri godine.

– Novoj Vladi FBiH želim da radi što je moguće više u interesu građana Federacije BiH – kazao je Nikšić.

Kao poslanik Socijademokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH istakao je da će SDP bez obzira  na to što je opozicija podržati sve ono što u Parlament FBiH bude dolazilo kao zakonski projekti, za koje se ocijeni da su u interesu građana.

– Dakle, nećemo biti kočnica, kao što je to bio slučaj u protekle četiri godine nema ko nije pokušao da blokira ono što je Vlada, na čelu sa SDP-om radila – rekao je Nikšić.

Navodeći da je u nastavku rada Predstavničkog doma prioritetno donošenje ovogodišnjeg budžeta, koji se mora usvojiti do 31. marta, a zatim reformski zakoni koji su preduvjet za nastavak stand- by aranžmana s MMF-om.

– Žao mi je što danas u puno nepovoljnijoj atmosferi i s drastičnijim uslovima razgovaramo recimo o zakonu o radu, nego što je to bilo prije dvije godine kada smo praktično utvrdili taj zakon, za koji smo imali saglasnost i MMF-a i Svjetske banke. Ovaj zakon značajno je garantovao prava radnika u procesu proizvodnje – kazao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.