Sarajevo

Nikšić pozdravio mjeru Ustavnog suda FBiH

Ova odluka Ustavnog suda je potvrdila ispravnost našeg opredjeljenja da institucije donesu rješenje kojim će biti deblokirane isplate u FBiH i potpisivanje pisma namjere prema MMF-u – istakao je Nikšić

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu da pozdravlja privremenu mjeru Ustavnog suda FBiH kojom Ante Krajina nastavlja obavljati funkciju federalnog ministra finansija do konačne odluke.

On je rekao da je za odluku Ustavnog suda saznao za vrijeme sastanka s premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović kojoj je zahvalio na razumijevanju za probleme koje je smjena federalnog ministra finansija uzrokovala u odnosima sa MMF-om.

– Ova odluka Ustavnog suda je potvrdila ispravnost našeg opredjeljenja da institucije donesu rješenje kojim će biti deblokirane isplate u FBiH i potpisivanje pisma namjere prema MMF-u – istakao je Nikšić.

On je pojasnio da odluka Ustavnog suda stupa na snagu odmah te da će već ujutro jedan dio naloga za isplatu obaveza prema budžetskim korisnicima biti puštena.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.