Nikšić poručio iz Stoca: Od oktobra predvodimo promjene

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić i predsjednik Kantonalnog odbora SDP HNK Ismet Lulić sinoć su gostovali na tribini i druženju s građanima Stoca te članovima i simpatizerima u gradu na Bregavi. Domaćin je bio Edim Šator, predsjednik Gradskog odbora SDP Stolac. Građani su u ugodnoj atmosferi imali priliku razgovarati s čelnicima SDP BiH i postavljati im otvorena pitanja na koja su dobili i odgovore. Predsjednik Nikšić je najavio da se neće ponoviti 2018. godina kada je kandidat SDP za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović pokraden na izborima.
“Ovaj put nećemo dopustiti kradju”, rekao je Nikšić i akcentirao da Denis Bećirović sada ima podršku jedanaest stranaka koje su stale iza njegove kandidature. Bilo je govora i o planu i viziji SDP-a za mandatni period 2022-2026.
“Mi smo uradili naš izborni program na 180 stranica i njega ćemo ponuditi građanima. Tražit ćemo podršku birača i taj proglram ćemo realizovati kao predvodnici nove većine nakon opštih izbora”, rekao je Nikšić.
Bilo je govora i o najaktuelnijim problemima kao što su odlazak mladih iz BiH, problemi u obrazovnom sistemu, nelegalno stečenim diplomama i drugim pitanjima.
Predsjednik Kantonalnog odbora SDP HNK Ismet Lulić govorio je o tome da je vladajući tandem HDZ-SDA u HNK spreman da nametne podjele i političku kontrolu i kroz policiju, jer su ostali segmenti društva već podijeljeni. Provodi se čisti paralelizam na čemu se i zasnivaju njihove partnerske politike.
“Zato je jako važno da SDP u HNK na ovim izborima postigne što bolji rezultat kako bi SDP bio nezaobilazan faktor u procesu odlučivanja u našem kantonu, kako bismo spriječili dalju razgradnju institucija”, naglasio je Lulić.
“Mi u SDP-u smo svjesni da polažemo račun građanima ove države i zato smo dužni da čujemo njihove probleme i razmišljanja bez obzira na to da li nas kudili ili hvalili. Građani ove države moraju shvatiti da oni odlučuju ko će voditi ovu zemlju i da svake četiri godine mogu kazniti one koji ne rade. GO SDP Stolac će i u budućnosti, a posebno nakon izbora, organizovati ovakva okupljanja jer nam je bitno da čujemo mišljenje ljudi i da zajedno s njima gradimo bolji i pravedniji Stolac i BiH”, rekao je Edim Šator, predsjednik Gradskog odbora SDP Stolac.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.