Premijer FBiH

Nikšić obišao goraždanske kompanije

Pravilnim plasmanom sredstava iz Razvojne banke u kompanije koje smo danas obišli imamo priliku da otvorimo stotine radnih mjesta

Slika

Federalni premijer Nermin Nikšić danas je posjetio BPK Goražde te tom prilikom obišao firme "Pobjeda Rudet", "Ginex", "Pobjeda Tehnology" "Prevent" i Bekto Precisa nakon čega je istakao da je riječ o kompanijama za koje je teško reći koja bolja od kojih.

– Želim jasno naglasiti da su ovo firme koje zaslužuju svaku pažnju i podršku Vlade FBiH – rekao je NIkšić.

On je dodao da je interesantno da je konstanta u razgovorima s rukovodstvima svih kompanija bilo to da je Razvojna banka FBiH u proteklom periodu bila dosta zatvorena i teška za komunikaciju, te da su zbog toga bili prisiljeni da traže druge izvore finansiranja.

– Mi želimo da to promijenimo i potpuno sam se stavio u funkciju da Razvojna banka bude podrška privredi. Pravilnim plasmanom sredstava iz Razvojne banke u kompanije koje smo danas obišli imamo priliku da otvorimo stotine radnih mjesta, i da budu pokrenute značajne investicije jer su ovi ljudi pokazali da znaju raditi samo im treba pružiti podršku – izjavio je Nikšić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.