Nikšić o situaciji u vezi Mehmedagića: Ministarstvo sigurnosti se ne bavi svojim poslom

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osman Mehmedagić Osmica, kojem je 18. februara istekla petogodišnja sigurnosna dozvola za pristup tajnim podacima, nije zatražio od Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara da mu bude produžena ta dozvola.

Ovakva situacija navodi na činjenicu da Ministarstvo sigurnosti BiH baš se i ne bavi svojim poslom. Nermin Nikšić, kao predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e kazao je da je evidentno da u Vijeću ministara BiH ništa ne funkcionira.

„SNSD radi da što slabi institucije BiH, HDZ je negdje između, a SDA ne funkcionira s partnerima. Nisu potpisali program. Ne iznenađuje me što se Ministarstvo sigurnosti ne miješa u svoj posao, to smo vidjeli i na pitanju migrantske krize“, kazao je Nikšić.

On je napomenuo da je posljednja sjednica Komisije prekinula svoj rad i zatražila od Komiteta u Vijeću ministara da odrede termin u kojem bi se odazvali sjednici komisije.

„Želimo da razgovaramo sa predsjedavajućim i njegovim zamjenicima između ostalog i o tom pitanju. Vjerujte da još nismo dobili odgovor. Dakle, sve to govori o parlamentarnom radu i radu Vijeća ministara. Mogu biti ogorčen, nezadovoljan ali me ne iznenađuje“, dodao je Nikšić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu