Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Nikšić o Čovićevom pismu: Znači u EU je građanin, a u BiH konstitutivni narod

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a je nakon odavanja počasti povodom smrti maršala Josipa Broza Tita obratio novinarima i govorio o raspisivanju izbora i pismu koje je Dragan Čović uputio međunarodnim zvaničnicima.

Nermin Nikšić iskazao je poštovanje prema Centralnoj izbornoj komisiji za koju kaže da je pokazala odgovornost prema državi Bosni i Hercegovini i prema njenim građanima.

“Moje mišljenje je da građani Bosne i Hercegovine, i to više puta ističem, imaju pravo da imaju standard kao u svim demokratskim zemljama ni manje ni više”, rekao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a se osvrnuo i na pismo koje je Dragan Čović uputio predstavnicima Evropske unije, kaže kako smo danas saznali da su jedan dio konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini građani Evropske Unije.

“Dakle u Evropskoj uniji si građanin, a u Bosni i Hercegovini su konstituvni narodi”, komentarisao je Nikšić tekst pisma.

Smatra da se Čović u pamfletu poziva na ustav i zakone, ali nigdje ne spomene gdje bi to bili povrijeđeni ustav i zakoni.

“Nigdje ni na jednom mjestu u tim presudama se ne govori o konstitutivnim narodima. Govori se da se mora osigurati jednakost i ravnopravnost svih građana u Bosni i Hercegovini. To je princip koji vrijedi u Evropskoj uniji, to je princip koji treba da vrijedi i u Bosni i Hercegovini”, rekao je predsjednik SDP-a.

O mogućim kandidatima za člana predsjedništva rekao je da se potencijalni kandidati znaju odavno, ali potrebno je još uvijek da se odredi ko će biti kandidat.

“To nije samo pitanje Trojke, to je pitanje i ostalih naših partnera u Bosni i Hercegovini, a želja nam je da ostvarimo što bolji izborni rezultat”, poručio je Nikšić o kandidatu za člana Predsjedništva.

Klix.ba/foto Patria

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.