Nikšić: Nek se Mladen Ivanić i njegovi istomišljenici distanciraju od politike velike Srbije

“Gospodin Ivanić me ne može isprovocirati niti uvrijediti. Ja ne mrzim nikoga. Ni Srbe, ni Hrvate, ni Bošnjake. Naprotiv volim Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane, pripadnike svih naroda”, poručio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH nakon reakcije MladeNA Ivanića na njegovu čestitku povodom Dana nezavisnosti BiH.

“Nemam se namjeru takmičiti ni s njim niti s bilo kim drugim ko je veći Srbin, Hrvat ili Bošnjak, ko je veći nacionalista ili šovinista. Evo odmah priznajem gospodinu Ivaniću da me je pobijedio u tome, priznajem mu da je veći šovinista od mene”, kazao je Nikšić za Fokus.ba.

Prvi čovjek SDP-a i bivši federalni premijer, iskoristio je priliku da upozori Ivanića kako je “malo polupao lončiće i kako je pretjerao u svojoj nervozi”.

“Ne treba on meni ništa halaliti. On bi trebao zajedno sa brojnim istomišljenicima da se već jednom halali sa politikom velike Srbije i sa politikom poricanja i negiranja genocida. Neka ne zaboravi kako je za člana Predsjedništva BiH izabran, pored ostalih, i glasovima preživjelih žrtava genocida. Zato smatram da bi mu bolje bilo da zatraži halal od njih, od porodica žrtava genocida i ratnih zločina koje su prema presudi Međunarodnog suda pravde počinili pripadnici Vojske i policije RS, a Srbija osuđena što nije to spriječila i kaznila, umjesto što pokušava izmijeniti istorijske činjenice i zaustaviti žrtve u njihovoj želji da dođu do istine i pravde. Ako već Ivanić ne osjeća obavezu da to uradi kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, onda bi barem trebao imati ljudsku obavezu prema njima kao žrtvama, ali i svojim glasačima”, kazao je Nikšić.

Fokus.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.