Nikšić: Nikada nećemo prijeći crvenu liniju koja će biti protiv interesa države BiH i građana

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić izjavio je, nakon sastanka stranaka partnera na nivou BiH, da sastanak nije završen i da će biti nastavljen.

Nismo spremni, i ne treba niko strahovati da ćemo ikada prijeći crvenu liniju koja će biti protiv interesa  države BiH, i svih građana u BiH i onih u Federaciji i u RS-u – poručio je Nikšić na pres-konferenciji nakon sastanka lidera Trojke, HDZ-a i SNSD-a, koji je održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu.

– Velika je stvar, da smo dobili otvaranje pregovora za članstvo u EU, velika je stvar da smo od 113 dogovorili 110 mjera iz Plana reformi – kazao je Nikšić i dodao da tri mjere nisu usvojene, ali su važne, kao što je važno pokazati da država može funkcionirati kada se usvoji Budžet institucija BiH.

Odao je priznanje timu koji je radio na čelu sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i koji su, kako je kazao, „napravili lavovski posao primicanja stavova i ovog dogovaranja“.

Lider SDP-a je potcrtao da su spremni na kompromis koji je u interesu građana, države, ali da ne postoji cijena koju su spremni platiti ukoliko su interesi države BiH i njenih građana ugroženi.

Naravno, dodao je, partneri iz RS-a imaju drugačije viđenje. Nikšić je podsjetio da kompromis podrazumijeva „da svi nešto popuste i nešto dogovore, jer, ako nismo spremni na to, onda kompromisa nema“.

– Ovaj sastanak nije završen, tako smo se dogovorili, već ćemo u narednom periodu ponovo se dogovoriti kada ćemo razgovarati, do tada da svako od nas razmisli o stvarima koje su bile na stolu – kazao je Nikšić.

Nismo spremni, još jednom je podvukao, i ne treba niko strahovati da ćemo ikada prijeći crvenu liniju koja će biti protiv interesa  države BiH, i njenih građana, a  crvena linija je – Ustavni sud BiH, Sud BiH, Budžet BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.