Nikšić nakon sastanka s Varheljijem: Tražimo da osiguraju fer i poštene izbore

Nermin Nikšić, lider SDP BiH, rekao je nakon sastanka opozicije iz FBiH i RS-a, s Oliverom Varheljijem, da su od  komesara Evropske unije za proširenje i saradnju čuli  ono što je i uobičajno kada su krize, a to je da pokušavaju finansijskim sredstvima da privole domaće vlasti nešto da rade.

– Čuli smo kako smo praktično izgubili određena sredstva. Do Nove godine treba da riješimo pitanje Koridora 5C i u koliko se do tada ne riješi,da ćemo izgubiti milijardu i po eura, da su i drugi finansijski programi na pultu, ali, kao što ni mi, izgleda ni oni nisu optimisti da će domaće vlasti nešto tu posebno pomjeriti rekao je Nikšić.

Nikšić je rekao da je svako od lidera iznio svoje stajalište.

– Imali smo visok koncenzus na sastanku. Smatramo i to smo tražili od predstavnika međunarodne zajednice da osiguraju fer i poštene izbore, a onda poslije toga sve drugo da vidimo šta će biti – kaže Nikšić