Nikšić na godišnjicu smrti Tita: I danas sanjam BiH u kojoj ćemo imati svoje bh. bratstvo i jedinstvo

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić istakao je da i danas sanja BiH u kojoj će postojati bratstvo i jedinstvo. Tu poruku poslao je na godišnjicu smrti predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita.

– Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane. Činjenica je da je Jugoslavija, na čelu sa Titom, većini nas pružila dosta dobroga i nosimo lijepe uspomene. Naravno poštujem i one koji ne nose takva sjećanja.

Učili su nas bratstvu i jedinstvu, ljudskost je bila važnija od nacije, svi smo podjednako radili za dobrobit društva i države, međusobno smo se poštovali, a još su nas više poštivali i sanjali da budu kao mi oni koji su danas daleko ispred nas – naveo je.

Dodao je da možda nije realan, ali da i danas sanja Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati svoje bosanskohercegovačko bratstvo i jedinstvo.

– Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo svi biti ponosni pripadnici svako svoga naroda, ali u isto vrijeme ponosni Bosanci i Hercegovci. Moj drug danas udaje kćerku i slavimo početak jednog novog zajedničkog života. A danas se navršavaju i 44 godine od kada je otišao čovjek koji je obilježio jednu epohu.

Zato na ovaj način želim odati počast i spomen Josipu Brozu Titu, predsjedniku, državniku, vrhovnom komandantu – istakao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.