Nikšić na godišnjicu smrti Tita: I danas sanjam BiH u kojoj ćemo imati svoje bh. bratstvo i jedinstvo

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić istakao je da i danas sanja BiH u kojoj će postojati bratstvo i jedinstvo. Tu poruku poslao je na godišnjicu smrti predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita.

– Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane. Činjenica je da je Jugoslavija, na čelu sa Titom, većini nas pružila dosta dobroga i nosimo lijepe uspomene. Naravno poštujem i one koji ne nose takva sjećanja.

Učili su nas bratstvu i jedinstvu, ljudskost je bila važnija od nacije, svi smo podjednako radili za dobrobit društva i države, međusobno smo se poštovali, a još su nas više poštivali i sanjali da budu kao mi oni koji su danas daleko ispred nas – naveo je.

Dodao je da možda nije realan, ali da i danas sanja Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati svoje bosanskohercegovačko bratstvo i jedinstvo.

– Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo svi biti ponosni pripadnici svako svoga naroda, ali u isto vrijeme ponosni Bosanci i Hercegovci. Moj drug danas udaje kćerku i slavimo početak jednog novog zajedničkog života. A danas se navršavaju i 44 godine od kada je otišao čovjek koji je obilježio jednu epohu.

Zato na ovaj način želim odati počast i spomen Josipu Brozu Titu, predsjedniku, državniku, vrhovnom komandantu – istakao je Nikšić.