Nikšić- Kačo: Plan 10 će biti temelj svim budućim kvalitetnim zakonskim rješenjima

Izborni program Socijaldemokratske partije BiH – Plan 10, bio je tema današnje posjete ambasadora Republike Slovačke u BiH Martina Kače, predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću.

Predsjednik Nikšić je, na zanimanje ambasadora Kače, objasnio osnove Plana 10, pogotovo dio u kome se objašnjavaju namjere SDP-a o uvođenju poreza na luksuz.

„Radit ćemo na tome da stvorimo pretpostavke da se oporezuje luksuz, bankovne transakcije i kladionice. Time bi se osigurala dodatna sredstva za rasterećenje poslodavaca od plaćanja visokih doprinosa, čime bi im ostalo više prostora za povećanje plata radnika. Sve ovo će dovesti do stabilizacije Penzijsko-invalidskog fonda, radnicima će plate biti veće, a poslodavci će plaćati manje doprinose“, naveo je Nikšić i dodao da je Plan 10 rezultat direktnog rada SDP-a sa građanima, u više u 50 gradova i općina širom BiH.

„Plan 10 će biti temelj svim budućim kvalitetnim zakonskim rješenjima, koji će dovesti do boljeg života građana i riješiti veliki broj njihovih problema. Ko god, nakon oktobarskih izbora, bude želio praviti vlast sa SDP-om, naš uslov za formiranje vlasti bit će usvajanje zakona koji su upravo temeljeni na rješenjima iz Plana 10. Svoj fokus u potpunosti želimo staviti na rješenje konkretnih životnih pitanja građana i nećemo se sa vladajućim strankama takmičiti na polju isprazne nacionalne retorike“, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.