Odluka Vlade FBiH

Nikšić: Jednokratnu pomoć će dobiti radnici koji su to zaslužili, a ne “budžetlije”

Premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku gdje komentirao dodjeljivanje jednokratne pomoći.

– Naravno da nismo bezgrešni i da smo podložni kritikama. Rijetko propustim priliku da pozovem da nas kritikujete kada radimo nešto što nije dobro i što je po vašem mišljenju protiv interesa građana. Valjda možete pronaći naše stvarne greške pa nam ukazati i pomoći da ih ispravimo i ne ponavljamo. Naravno puno je lakše, a vjerovatno i isplativije, izmišljati laži da bi bacili ljagu na Vladu.

Vrhunsko licemjerje

Pri tome je vrhunsko licemjerje nakon što besramno slažete bez imalo srama ponuditi da demantiramo objavljenu laž. U uređenim državama vlasnici medija bi za takve laži platili žestoku kaznu, nažalost kod nas vjerovatno ostvare dodatne “bonuse”. Zato ovo nije nikakav demantij onima koji su svjesno slagali. Ovo je informacija onima koji su nasjeli na laž, dalje je širili, a pogotovo onima koji su prije nego što su povjerovali nazvali da pitaju i provjere.

Istinu je lako utvrditi svakome ko to hoće, jer se radi o odluci koja je objavljena u Službenim novinama Federacije BiH. Na osnovu te odluke svi zaposlenici organa uprave i drugih organizacija, koji primaju platu iz Budžeta FBiH dobit će jednokratnu pomoć u iznosu od 1.260,00 KM. Dakle potpuno jasno je navedeno jednokratna pomoć i iznos pomoći u skladu sa Uredbom Vlade

Ko neće dobiti pomoć

Premijer, ministri i parlamentarci u Federaciji BiH izuzeti su i neće dobiti jednokratnu pomoć. To je jasno navedeno, ali to nisu vidjeli autori kampanje pljuvanja, kao što su previdjeli i da se radi o jednokratnoj pomoći pa je jasno da nema nikakve druge rate.

Ne radi se o ,,budžetlijama“, već o radnicima koji vrijedno rade i zarađuju svoju platu. Radi se o policajcima, državnim službenicima, namještenicima, radnicima na održavanju čistoće, vozačima, administrativnim radnicima i svima ostalima koji platu primaju iz Budžeta FBiH. To su ljudi koji se, kao i svi drugi, moraju boriti s negativnim efektima inflacije, a usudio bih se reći, velika većina njih nema adekvatna primanja i zaslužili su ovakav vid pomoći – naveo je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.