Sarajevo

Nikšić i Trhulj s predstavnicima „Hidrogradnje“

Nikšić i Trhulj podsjetili su da je Federalna vlada ispunila sve obveze koje je preuzala ranijim Sporazumom potpisanim s „Hidrogradnjom“, a da će i dalje činiti sve kako bi bili stvoreni preduvjeti za uspješno poslovanje ovog kolektiva

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić  i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj primili su danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, predstavnike Nadzornog odbora, Uprave i Sindikata „Hidrogradnje“ d.d. Sarajevo, te s njima razgovarali o stanju u ovoj kompaniji i mogućnostima rješavanja problema s kojima je suočena.

Nikšić i Trhulj podsjetili su da je Federalna vlada ispunila sve obveze koje je preuzala ranijim Sporazumom potpisanim s „Hidrogradnjom“, a da će i dalje činiti sve kako bi bili stvoreni preduvjeti za uspješno poslovanje ovog kolektiva.

Jedan od današnjih zaključaka je da budu nastavljene aktivnosti na prodaji „Hidrogradnjine“ poslovne zgrade u Sarajevu, a u ovaj proces treba biti uključena Agencija za privatizaciju u FBiH. Sredstvima dobijenim prodajom bio bi uvezan radni staž zaposlenicima „Hidrogradnje“ koji su stekli uvjete za odlazak u mirovinu. To bi, ujedno, doprinijelo racionalizaciji broja radnika.

Do sljedeće sjednice Vlade FBiH, također je zaključeno, Nadzorni odbor treba predložiti novog vršitelja dužnosti direktora „Hidrogradnje“, pošto je sadašnji dao ostavku na ovu poziciju.

Očekuje se da „Hidrogradnje“ dobije poslove koji se odnose na saniranje šteta izazvanih poplavama i odronima, naravno one za koje je njezina građevinska operativa osposobljena.

Zadatak Uprave „Hidrogradnje“ jeste traženje i osiguravanje novih poslova za ovu kompaniju, kazano je tijekom današnjih razgovora u kojima je sudjelovao i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.