Sarajevo

Nikšić i Mikulić sa delegacijom Evropske unije u BiH

U fokusu interesovanja evropskih zvaničnika bilo je pitanje razrješenja situacije u kojoj se našla Federacija BiH nakon odluke predsjednika FBiH Živka Budimira o uskraćivanju povjerenja federalnom ministru finansija Anti Krajini, te mogući putevi izlaska iz novonastale situacije

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar pravde Zoran Mikulić sa saradnicima primili su danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Evropske unije u BiH koju je predvodio zamjenik šefa Renzo Daviddi.

U fokusu interesovanja evropskih zvaničnika bilo je pitanje razrješenja situacije u kojoj se našla Federacija BiH nakon odluke predsjednika FBiH Živka Budimira o uskraćivanju povjerenja federalnom ministru finansija Anti Krajini, te mogući putevi izlaska iz novonastale situacije.

Obostrano je konstatirano da je odluka koju je donio Budimir pravno upitna, te da se rješenje mora naći što prije kako bi se deblokirali finansijski tokovi u Federaciji, te omogućio nastavak izvršavanja preuzetih obaveza prema međunarodnim finansijskim institucijama, posebno stand-by aranžmanu sa Međunarodnim monetarnom fondom. Razmatrane su mjere koje bi mogle voditi ka rješenju ovog problema.

Ove konsultacije će se nastaviti, potvrđeno je sa obje strane, kako bi se u naredni dan, dva došlo do rješenja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.