Nikšić i Lokmić s predstavnicima boraca i logoraša regije Prijedor: Podrška sistemskim rješenjima

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić razgovarali su jučer u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa predsjednikom Udruženja veterana regije Prijedor Dževadom Smajićem. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine ovog udruženja Hasan Rasavac, te predsjednik Udruženja logoraša Kozarac Jusuf Arifagić i predstavnik projekta „Veteranski dom“ Latif Ramić.

Bila je ovo prilika da gosti detaljnije upoznaju federalnog premijera i ministra s djelovanjem i ciljevima organizacija koje predstavljaju. Među najznačajnijim istakli su projekt kojim u dolini rijeke Sane planiraju formirati „Veteranski dom“ za zbrinjavanje veterana koji se nalaze u stanju socijalne ugroženosti. Drugi važan projekt odnosi se na uspostavu „Bosanske kuće“ kao krovne organizacije za sva udruženja s područja Prijedora koja će zajednički raditi na ostvarenju boljeg života boraca, povratnika i preživjelih žrtava. Također, naglasili su nastojanje da se sistemski riješe pitanja finansiranja Udruženja i obilježavanja važnih datuma, kao i da ova regija općenito dobije značajniju institucionalnu brigu.

Premijer Nikšić istakao je nedvojbenu podršku u okviru mogućnosti i nadležnosti Federalne vlade i ministarstava koja se u svojim resorima bave pitanjima boračke i povratničke populacije.

“S naše strane nesporna je podrška. Ministar Lokmić ima iskustvo i razumijevanje i na njega se možete osloniti. Apsolutno smo opredijeljeni za iskorake u saradnji i ima prostora da se traže rješenja za prioritete ove populacije”, kazao je premijer Nikšić.

Ministar Lokmić upoznao je goste o mogućnostima apliciranja na javne pozive za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava iz ovogodišnjeg Budžeta FBiH za oblast boračko-invalidske zaštite.

“Bio sam kod vas u Prijedoru, upoznat sam s vašim radom i ciljevima i rado ćemo izaći ususret. Finansijska podrška će se nastaviti, jer sve što je u korist boraca mi ćemo podržati, pa tako i vaše ideje i projekte. U Vladi Federacije, premijeru Nikšiću i meni kao resornom ministru, uvijek imate sagovornike”, poručio je ministar Lokmić.

Predstavnici boraca i logoraša regije Prijedor govorili su i o planu izgradnje budućeg memorijalnog centra na području Kozarca, te uputili poziv premijeru Nikšiću i ministru Lokmiću na ovogodišnje obilježavanje Dana bijelih traka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.