Nikšić i Lakić posjetili Ginex, najavili nova zapošljavanja i povećanje proizvodnje

Delegacija Vlade FBiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem posjetila je goraždansku kompaniju UNIS Ginex.

Oni su sa direktoricom Ginexa Dženanom Turković i ostatkom uprave razgovarali o poslovanju Ginexa, rezultatima rada i planovima kompanije u naredom periodu.

Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić iskazao je ovom prilikom zadovoljstvo ostvarenim rezultatima Ginexa te istakao da će sa novim pogonom i montažom novih mašina u zadnjem kvartalu ove godine goraždanska kompanija doživjeti još veći uspjeh.

Potrebna modernizacija

“Morate biti zadovoljni kad vidite zadovoljne radnike sa kvalitetnim platama, sa odličnim uslovima života i kad vidite da uz 800 treba još radnika da se zaposli. Modernizacija je nešto što treba i ovoj fabrici, ali i BiH, ali moramo voditi računa da fabrike čiji je većinski vlasnik država ne mogu voditi računa samo o profitu već i socijalnom aspektu, da zapošljavaju ljude iz Goražda, a ne da smanjuju broj radnika”, rekao je Nikšić.

Dodao je da predstoji izazovan period, ali i da čestita upravi Ginexa na ostvarenim rezultatima.

“Mi smo danas razgovarali i o raspodjeli dobiti koja nije raspoređena u protekle tri godine, nekih 40-tak miliona KM gdje će Vlada FBiH kao većinski vlasnik dati podršku da 50 posto tih sredstava ide u kapital i povećanje vrijednosti firme kako bi se moglo i dalje nastaviti sa investicijama i razvojom, naravno voditi računa i o isplati dividende dioničarima, ali i drugim stvarima”, poručio je Nikšić.

Podrška upravi

Ministar industrije, energetike i rudarstva FBiH Vedran Lakić rekao je da su na sastanku tražili povećanje obima proizvodnje.

“Kroz povećane kapacitete uslijedit će to u narednom periodu, čak i za 100 posto. Zatraženo je povećanje broja zaposlenih radnika, odobreno je 133, a 99 je već uposleno. Zatražili smo bolju koordinaciju sa svim ostalim preduzećima namjenske industrije i Ginex to stopostotno uvažava. Modernizacija proizvodnog pogona je jedna od smjernica i vidimo da se to dešava u Ginexu, zato smo zahvalni za sve što je urađeno i podržavamo upravu Ginexa”, naglasio je Lakić.

Ovom prilikom istaknuto je da je prošla godina bila rekordna po ostvarenoj dobiti, a ove godine proizvodnja će nastaviti značajno da raste.

Delegacija Vlade FBiH posjetila je i Gradsku upravu gdje je razgovarala sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem i njegovim pomoćnicima.

 

 

 

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.